“Focus” needs and wants to offer
a different social-learning program
for young boys (16-18)
with a mental disability.
We try to offer another possibility
to teach social skills
“on the back of a horse”
and “walking with dogs”
in another decorum (nature).

Focus proposes
“the learning by experience system
and the positive approach”
to the question of a need
by the boys in our institution”

  If the young boys
can be part of this project,
they can experience the world
in another perspective,
so they can learn more
and other things…
The boys will be better prepared
to live this life
in this extreme demanding world.

 

 

Amaai Nie

 

 

Deze pagina is bedoeld om, "in hun eigen woorden",
reacties te tonen die de jongeren ervaren hebben tijdens hun activiteiten. 

 

10 september 2011: 

G ik kreeg te horen dat ik op1 september terug meemocht met het "amaaini" project, ik vond dit zeer plezant nieuws. ik moest mij mentaal voorberedeiden met alles dat ik geleerd heb uit de vorige keren .De dag zelf toen we vertokken vertelde ik de andere ik ga er voor en deed dit ook in het echt, ik ben er voor gegaan. we zijn vertokken en toe we aankwamen in de ninglingspo zoals de vorige keer, want de ardennen was zeer leerijk met meisjes van onze leeftijd die ons begeleiden die ook hun ervaring aan ons leren enzo.... maar dat was vorig schooljaar.... .....we gingen ons klaarmaken aan de ninglingspo zoals de vorige keer zwembroek en handdoek, en we gingen het bos in . toen we aan het begin van het bos kwamen waren we al geconfronteert met een proef we moesten sporen achterlaten dus we gingen stenen op één stapelen dat was de proef  maar deze ging iets te sneldus we kregen een proef in een proeg dus we moesten een grotere stenen op een stapelen het w as zeer leerrijk we hebben al iets geleerd samenwerken is belangerijk. maar ineens gingen we een groepsfoto trekken maar ik moest dit een beetkje saboteren door van plaatsen te veranderen om te zien hoe de andere zouden reageren ....... echt .... ervaringslren. toen we aan de water plaats kwamen dan moesten we ons omkleden en gingen we het ijskoude water in en een nieuwe stenen toren bouwen maar....... uit het ijskouden water moesten de stenen komen echt leuk plezant maar het verloopte brrrilliant we moesten kunstige sporen achter laten zoals dieren dit doen, maar op onze manier .we gingen na die 2 activiteiten naat het busje en gingen richting het westen ...... naa de ranch "LITTLE CREEK" we hadden vooraf besproken dat ik de buiten rit meedeed en ik ging ook Echt mee . we gingen de paarden halen uit hun weide en we gingen ze dan borstelen toevallig had ik een mooie paard die hete si-belle het was een mengeling van een arabisch volbloed en een ezel met een scheut van 1.40m. ik begon si-belle te borstele en in het begin ging dit moeilijk maar achteraf ging dit zonder problemen want ik zei tege mezelf ge kunt heten het is gelukt ik deed dit helemaal alleen . het zadelen deed iemand anders. toen ik op het paar zat toen wa smijn stijgbeugel iets te hoog en ik vroeg dat ze dit naar beneden deden. toen we vertokken gingen we naar het bos en ik had in het begin een beetje een angstig gevoel maar na 5 min was dit over we galopeerte door de bossen en draafde door de plassen het was zeer fijn . toen ik mijn zelfvertrouwen had was dit echt maar echt ervaringleren ik vond dit echt fijn maar fijn om fijnte zeggen je hebt er duizend woorden voor nodig om dankbaar te zijn dat youth in action dit voor ons gesponsort heefy en dat de amaai nie team mij geholpen hebben met hun mogelijkhede

 

24 juni 2011: 

G:het is begonnen met angstzweet en onzekerheid.op het paard was ik pessimistisch( dat was een van mijn werkpunten. Ik had de herinneringen van toen ik 8jaar was dat ik van het paard viel en wanneer ik paardrij kreeg ik flashback's, toen ik meer en meer begon paardrijden dan kreeg ik vertrouwen in het paard,maar in de ardennen was het anders. Omdat ik het paard niet kende en bang had om hard te borstellen ik vond het heel avontuurlijk, leerijk, spannend en heel AMAAI NIE. Bij het paardrijen kreeg ik een adrenalineshot.

K:ik vond het leuk om mee te mogen paardrijden . ik had geen schrik van het paard en had nog nooit paardgereden . als ik op het paard zat voelde ik mij ik mij ontpannen en pleziermakend , ik praten te veel en en ik lachte veel als ik op het paard zat en dit kwam allemaal door de zenuwen. ik haad ook ondekt dat ik schrik had van diep water, het zat allemaal boven mijn verwachtingen.

Y: toen ik een paar maanden in de leefgroep was kwamen mr Gabriels en mr Kiczula vragen of ik wou deelnemen aan het paarden project, en ik knikte natuurlijk direct "ja".we waren dan met de honden gaan wandelen, in het begin had ik schrik van de honden...... ...omdat ze groot waren! maar achteraf ging dit beter. na een paar dagen zijn we gaan paardrijden meneer dacht dat ik bang was ik had het gewoon koud.ze hadden mij ook geleerd hoe ik moest galoperen.ik voelde  mij goed in mijn vel en had ook geen schrik , ik had ook een adrenalineshot.

M:het paardrijdne was goed. ze hadden aan mij gevraagt om meetedoen met had project amaai nie.naaturlijk had ik direct ja gezegt.de eerste dagen zijn wij gaan wandelen met de honden en daarna gingen we paardrijden. in het was ik bang maar nu niet meer. het gaat nu allemaal beter met het paardrijden.ik had vele meer zelfvertouwen, omdat ik nu gewoon ben om paard te rijden , en zeker dat ik vertrouwen heb in het paard.


J: ik ging opstaan en hoorde dat ik meemocht naar de ardennen om te paardrijden, ik ging voor de eerste keer paardrijdne en ik ging ook voor de eerste keer naar de ardennen . ik vond het zeer fijn in het water van de ninglingspo . ik vond het moeilijk om het paard te borstelen maar achteraf ging dit wel , ik heb iets gevonden wat ik graag doet ........ ... paardrijden .

 

het enige echte AMAAI NE FAN   

......... amaai nie ........

 

 6 april 2011:
wij zijn gaan paardrijden vandaag in de ochtend,we hebben de paarden geborsteld en gezadeld.we hebben onze "tok" aangedaan en zijn in het bos gaan rijden,en niet te vergeten ook door het water.tijdens de helft van de wandeling zijn wij iets gaan drinken in de eik,het was gezellig en fijn we hebben er echt van genoten het was het waard.dan de namiddag zijn we gaan wandelen met de honden. wij hebben ook een opdracht gekregen een soort"zwerfvuilactie" en was plezant het was leerijk en we hebben geleerd dat het vuil af en toe oprapen geen kwaad kan.het was lekker warm ,en we hebben een tractacie gehad op het allermooiste terras van de kempen.de honden hebben zich geamuseerd in het water en met ons.tijden het reflectiemoment hebben we een individuele bijdrage besproken.

 De lustige vijf

guillaume,bjorn,kenny,mathias en niet vergeten younnes

 

amaainie.eu © 2011 • Stats • Design Carl

www.amaainie.eu